BME | VIK | Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN

Tanszéki sikerek a metALCOM konstrukciós versenyen

2024. március 12. 10:00

A 25 éves felállását ünneplő metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. első alkalommal rendezte meg a Nagy Lajos Egyetemi Távközlési Konstrukciós Emlékversenyt. Nagy Lajos -- aki nem azonos tanszékünk oktatójával -- a szentesi tévétorony állomásvezetője, valamint a Szentesi Pollák Antal Technikum tanára volt, aki szakemberek generációit indította útjára. A versenyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is támogatta, amelyet Dr. Vári Péter főigazgató-helyettes képviselt a rendezvényen.
 
A verseny utolsó fordulójára 2024. február 16-án került sor a BME I épületében. Kiemelendő, hogy a döntőbe jutott csapatok közül kettőben is a BME-HVT hallgatói és oktatói tevékenykedtek. Az eseményt a metALCOM részéről Dömsödi János projektigazgató, a BME VIK részéről Dr. Charaf Hassan dékán nyitotta meg. A megnyitót Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos előadása követte. A zsűri elnöke Kiss Forgács Éva a metALCOM Csoport vezérigazgató asszonya, a rendezvény moderátora pedig Azurák Csaba, ismert médiaszemélyiség volt.
 
A döntő résztvevői között igen szoros verseny alakult ki. Az egymillió forintos fődíjat végül a Széchenyi István Egyetem "Szeppelin" csapata nyerte el. A HVT "Dopplerian" csapata (Bányász László és Kupfer Viktória, konzulensük Dr. Seller Rudolf) második, míg a "BME Aerospace" csapat (a döntőben Kotán Tamás hallgatónk adott elő, konzulense Dr. Dudás Levente) a negyedik lett. Gratulálunk a helyezésekhez!

Videós összefoglaló

Fényképek