BME | VIK | Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN

Kutatók éjszakája 2023: Műholdvevő állomás

2023. szeptember 15. 19:15

A 2023. szeptember 29. estéjén megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáján tanszékünk szervezésében meglátogatható a BME Földi Műholdvezérlő Állomás az 'E' épület tetején, ahol kollégáink bemutatják a magyar kisműholdakat, illetve az állomást.

Az alkalom regisztrációhoz kötött, melyet alább, az előadás címére kattintva, a Kutatók Éjszakájának weboldalán lehet megtenni.

"A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével." - https://www.kutatokejszakaja.hu/


OKTATÁSI CÉLÚ DIÁKMŰHOLDAK A MŰEGYETEMEN, AVAGY BME MŰHOLDVEZÉRLŐ ÁLLOMÁS LÁTOGATÁS

A földi műholdvezérlő állomás látogatás során a csoportonként max. 12 résztvevő/turnus,  45-45 perc időtartamban betekintést nyernek a Műegyetemen folyó műhold fejlesztési és műhold űzemeltetési tevékenységbe, mely során részletesen is bemutatásra kerül az eddigi 5 darab magyarországi oktatási célú diákműhold fejlesztés, mint Masat-1, SMOG-P, ATL-1, SMOG-1 és a jelenleg legújabb MRC-100 kisműholdak.