BME | VIK | Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN

Gyerekegyetem 2023 - Képekkel

2023. július 27. 21:15

Idén is megrendezésre került általános iskolás diákok számára a Gyerekegyetem - A tudományos nyári tábor, mely során a tanszékünk hagyományosan áramkörépítő foglalkozást tartott, mely keretében a fiatalok egy USB-s vezetéknélküli energiaátvitelt megvalósító áramkört készíthettek el.

Tanszékünk munkatársát, Horváth Zoltánt idén Bagolyként, azaz a rendezvény ikonikus alakjaként több előadáson is láthatták az érdeklődők.

A tábor alatt az érdeklődő általános iskolások könnyed, interaktív módon nyernek betekintést a tudományos, műszaki és egyetemi világba, szervezett előadások, laboratóriumi kísérletek, közös foglalkozások keretében. Minden évben sok szülői visszajelzést kapnak a szervezők, egy anyuka így nyilatkozott:

"Fantasztikus lehetőség, és nagyon megható, hogy a tábor ideje alatt teljes értékű egyetemi polgárokként tekintettek a szervezők a gyerekekre. Két kisfiam két külön csoportban vett részt, mindketten nagyon izgalmasan töltötték az idejüket. Alapvetően nagyon kíváncsi gyerekek, a tudásvágyukat minden szempontból kielégítő előadásokon vehettek részt. Egy kis létszámú magániskola tanulói, borzasztó hasznos volt, hogy ennyi különböző egyéniségű gyerekkel találkozhattak, nagy barátságok köttettek, es jót tett nekik az a tapasztalat is, amit az új barátokkal való csapatmunka adott. A szervezésről, információ áramlásról, GYIR rendszerről csak jó tapasztalataink vannak, minden nagyon szuper volt. A kísérő egyetemistákat nagyon megszerették a fiúk, bízunk abban, hogy a további eseményeken még találkozunk velük!"

Egy másik szülő visszajelzése:

"Nagyobbik lányomtól azt hallani, hogy ez volt életem legjobb tábora, nagy dolog. Mesélt a programokról, kérdezett itthon egy-egy témáról, pénteken meglepetésemre arról kérdezett, hogy mit tanuljon a legtöbbet, hogy erre az egyetemre járhasson majd. Büszke arra, hogy ott lehetett. Köszönjük szépen az előadóknak, szervezőknek, a csoportvezetőknek és mindenkinek ezt a profi tábort!"

A táborról részletes információk ide kattintva a Gyerekegyetem honlapján, illetve a facebook oldalukon érhetőek el. A képekért köszönet a SPOT Fotókörnek! A Gyerekegyetem további képei itt érhetőek el.