BME | VIK | Telefonkönyv | Oldaltérkép | HU | EN

Kutatók éjszakája: Műholdvevő Állomás és Antenna Mérőszoba látogatás

2022. szeptember 22. 12:00

A 2022. szeptember 30. éjjelén tartó Kutatók Éjszakáján a tanszékünk szervezésében két érdekes helyszínt is meg lehet látogatni. Az egyik a BME Földi Műholdvezérlő állomás az 'E' épület tetején, illetve a tanszékünk reflexiómentes antenna mérőszobája. (Rádiófrekvenciás süketszoba). A programokra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az alkalmak regisztrációhoz kötöttek, melyet a címekre kattintva, a Kutatók Éjszakájának weboldalán lehet megtenni.


MIÉRT RECSEG AZ AUTÓRÁDIÓ?

Vajon egy műszálas pulóver okozhat veszélyt az autóban?

Milyen követelményeknek kell megfelelni egy gépjármű elektronikájának az üzembiztos működéshez?

Milyen követelményeknek kell megfelelni egy gépjármű elektronikájának az üzembiztos működéshez? Vajon egy műszálas pulóver okozhat veszélyt az autóban? Az ilyen kérdésekre keresünk választ a bemutatón szereplő mérések segítségével. Az EMC mérőszoba (elektromágneses süketszoba) bemutatása.

https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/budapesti-muszaki-es-gazdasagtudomanyi-egyetem/miert-recseg-az-autoradio


BME FÖLDI MŰHOLDVEZÉRLŐ ÁLLOMÁS LÁTOGATÁS

Egyszerre max. 12 fős csoportokban 1-1 órás bontásban a résztvevőknek lehetősége lesz megtekinteni a Műegyetem automatizált és távvezérelt földi állomását: E épület 12. szint. Az ismertetők során bemutatjuk a Műegyetem eddigi műholdjait, mint Masat-1, SMOG-P, ATL-1 és a jelenleg is üzemelő SMOG-1 kisműholdakat; a fejlesztéstől egészen a műholdak üzemeltetéséig illetve a mérési eredmények kiértékeléséig terjedően.

https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/budapesti-muszaki-es-gazdasagtudomanyi-egyetem/bme-foldi-muholdvezerlo-allomas-latogatas